Vores kerneydelsen er:
at understøtte borgernes muligheder for at leve et sundt, aktivt og selvstændigt liv - hele livet.

 

Skovgården har to titler:

Aktivitetscenter

Aktivitetscentret tilbyder en bred vifte af aktiviteter og arrangementer med socialt samvær. Glæde og livskvalitet er i fokus. Læring, kultur, musik, motion, it og hobbybetonede aktiviteter er blot nogle af de områder, vi tilbyder. For at deltage i centrets tilbud skal du kunne klare dig selv. Den enkelte bruger kan involvere sig efter lyst og behov, og sammen med centrets medarbejdere skabe positive oplevelser for andre.

 

Forebyggelsescenter

Forebyggelsescentret ligger på 1. sal og udgør en række tilbud, som du som borger kan drage nytte af, når behovet viser sig.

Skovgården
Skovgården
Billard (2)

Meld dig til aktivitetshold

Aktivitetsprogrammet for 2022 indeholder en bred palette af spændende aktivitetshold for Furesø kommunes seniorer. Både nye og gamle brugere er velkom…

 • Rundvisning
  Den bedste information om centret får du ved at deltage i et informationsmøde den første mandag i måneden kl. 11 med mødested i Café Skovgården. Her informerer centrets leder samt en frivillig bruger om aktivitetscentrets forskellige tilbud, og der vil efterfølgende være mulighed for en rundvisning. Vi begynder med en kop kaffe i Caféen og slutter af med en øl/vand samt en god snak.

  Tilmelding på tlf. 72355801 eller mail: skovgaarden@furesoe.dk.

   

  Der afholdes informationsmøde fra september til og med april.

  Vurderer du, at det vil være bedre for dig eller sin pårørende med en individuel information om Skovgårdens tilbud, kan du kontakte en aktivitetsmedarbejder på tlf. 72 35 58 07.

  ”Nyt fra Skovgården” er Skovgårdens månedsblad, hvor der kan læses om månedens aktiviteter, arrangementer og Caféens menu. ”Nyt fra Skovgården” og Skovgårdens aktivitetsprogram kan fås i Skovgårdens reception eller her på hjemmesiden.

 • Frivillig på Skovgården

  Alle frivillige rummer en stor mængde ressourcer og medbringer et langt CV fyldt med livs- og erhvervserfaring – det ønsker Skovgården af få i spil. Målet er derfor hele tiden at frivillige og medarbejdere samarbejder i planlægning og afholdelse af aktiviteter og arrangementer samt løsning af relevante opgaver på Skovgården. Dette med blik på at den frivillige gør det:

  •  fordi du har lyst og overskud
  • fordi det giver udfordringer og indhold i tilværelsen

  • for at glæde andre

   

  Opgaver

  Skovgården har ca. 100 frivillige, som i samarbejde med husets medarbejdere står for aktiviteter, arrangementer, butikker og reception. Det er en stor del af husets virke, at frivillige løfter mange forskellige opgaver og på den måde medvirker til, at paletten af tilbud bliver så bred og varieret.

   

  Eksisterende opgaver: 

  • Arrangementsudvalg

  • PR- og udviklingsudvalg

  • Holdlederfunktion

  • Herreklubben
  • ”Gaveboden” 

  • ”Skovloppen” – genbrugsbutik

  • Skovtrim

  • Hjælp i Receptionen

  • Søndagshygge

  • Robotfliser

  • Skovgårdens Venner

  • Hjælp til banko i Hyggekrogen

  • Flittige hænder - julestuen

   

  Der er følgende forventninger til dig som frivillig: 

  • Tavshedspligt

  • Løsning af aftalte opgave

  • Besked ved afbud eller ophør af opgave

  • Loyalitet over for Skovgården

  Har du idé til en ny aktivitet, vil vi godt høre om den. Har du også selv lyst til at stå for den, hjælper vi dig selvfølgelig med det praktiske. Det kan også være, at du har lyst og overskud til at være frivillig i forbindelse med allerede eksisterende frivillige opgaver, og så hører vi også gerne fra dig.

  Henvendelse herom til Merete Harrig, leder tlf. 7235 5801 eller skovgaarden@furesoe.dk

   

 • Kørselsordning

  Flextur

  Flextur er en kørselsordning for alle. Flextur er et alternativ til busser eller kørsel med taxa. Kørslen foregår fra adresse til adresse, du behøver altså ikke at gå til et stoppested for at blive hentet/kørt hjem. Flextursordningen koordineres typisk med andre borgere. Det betyder, at der godt kan være flere med i vognen, og dermed vil du have lidt længere transporttid. Til gengæld er prisen lavere end ved almindelig taxakørsel. Det koster 24 kr. for de første 10 km kørsel. Ekstra km koster 6 kr. pr. km.

  Da Flextur er åben for alle, skal du ikke visiteres af kommunen. Du kan kontakte Flextrafik kundecenter tlf. 7026 2727 for bestilling eller for yderligere information.

   

  Kørselsordning Skovgården

  Ved henvendelse i Aktivitetsværkstedet på Skovgården kan du blive visiteret til Furesø Kommunes kørselsordning, hvis du grundet fysisk eller psykisk årsag ikke har mulighed for at transportere dig. Det er Harbirks Bustrafik, som står for kørslen. Der er en månedsvis egenbetaling på 508 kr. (pr. 1. januar 2022. For det beløb kan du køre til og fra Skovgården på alle hverdage og til særarrangementer.

  Du kan få flere oplysninger ved at kontakte Aktivitetsværkstedet tlf. 7235 5807

 • Skovloppen og Gaveboden

  Skovloppen

  Vi har vores egen genbrugsbutik, ”Skovloppen”, som ligger i kælderen og har åbent fra mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 11.00 - 13.00 fra september til og med april. Du er altid velkommen til at komme forbi indimellem og gå en runde i butikken, måske gør du et fund.

  Vi vil altid gerne modtage flere ting. Skal du flytte fra hus til noget mindre, har tømt loftet eller har ryddet op og derefter står med nogle ting, der er for gode til at smide ud, så tænk på ”Skovloppen”. Vi kan desværre ikke modtage møbler, da de fylder for meget.

  Vi modtager ting til ”Skovloppen” i åbningstiden kl. 8.30 – 16.00. De kan afleveres i Receptionen eller i Aktivitetsværkstedet. Husk at "skovloppens" omsætning går direkte til arrangementer for husets brugere. 

   

  Gaveboden

  Mangler du en lille gave, er du måske heldig at finde den i Skovgårdens Gavebod. Her sælges brugerfremstillede ting såsom:

  Kort - Smykker - Huer - Strømper - Vanter - Tørklæder - Pulsvarme - Dækkeservietter - Grydelapper - Karklude - Babytøj - Hæklede dyrefigurer - Små malerier - Toiletpunge i mange størrelser - Dukker - Kurve - Mundbind - Tandstikkeholdere.

  Der sælges også pænere genbrugsting fra ”Skovloppen”. Er du bruger af Skovgården, kan du sælge dine kreationer for en aftalt pris, hvor der lægges 20 % oveni prisen. Disse penge går til ”Skovgårdens Venner”. På den måde er du også med til at støtte huset. 

  Butikken har åbent mandag – torsdag kl. 11.00 – 13.00 fra september til og med april. 

Kontakt

Aktivitetscenteret Skovgården

Skovgården 1
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5800

Del: